Wat met projecten met impact in #JCI Vlaanderen?

“Projecten met impact” stond dit jaar centraal in de werking van JCI Vlaanderen. Is dit terecht? Absoluut. Projecten zonder impact zijn heel waarschijnlijk een verlies van tijd en energie voor alle betrokken partijen. Dus daar kunnen we duidelijk over zijn: een project heeft impact nodig om succesvol te zijn.

Hoe moet die impact er uit zien? Dat is heel divers maar er zijn toch een paar belangrijke zaken: Het maakt niet uit op hoeveel mensen het project impact heeft maar voor onze organisatie is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat we impact hebben op onze doelgroep.

Als je kijkt naar succesvolle projecten van JCI en van andere organisaties hebben ze een ding gemeen: ze richten zich op hun eigen doelgroep. Seniorenorganisaties richten zich nooit in hun projecten tot bijvoorbeeld jongeren tenzij die jongeren rechtstreeks invloed hebben op hun doelgroep (vb om meer op bezoek te gaan bij je grootouders). Een voorbeeld uit mijn eigen lokale afdeling: Hasselt Beach heeft JCI Hasselt geen windeieren gelegd. Heel wat van de huidige leden zijn mede hierdoor lid geworden.

Ik ben er van overtuigd dat we in Vlaanderen nog succesverhalen kunnen vinden die mijn redenering ondersteunen. Daarom zou ik afdelingen willen oproepen om projecten met impact te blijven realiseren maar met een bijkomend aandachtspunt: hoe kunnen we impact creëren voor jonge mensen tussen 18 en 40?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s